Självplock i Uppsala på Getingbo Gård: Njut av Naturens Skatter

hallon på ett bord med midsommar tema

Våren är här och det finns inget bättre sätt att komma närmare naturen än att ta en tur till Getingbo Gård i Uppsala för självplock. Getingbo Gård är inte bara en vanlig handelsträdgård; det är en plats där du kan koppla av, umgås med familj, djur och vänner, och njuta av den naturliga skönheten medan du plockar dina egna godsaker direkt från odlingarna. I den här artikeln ska vi utforska fördelarna med självplock i Uppsala på Getingbo Gård och dela med oss av några användbara tips för att få ut det mesta av din upplevelse.

Natursköna Uppsala och Getingbo Gård

Uppsala är känd för sin natursköna skönhet och den fantastiska naturen som omger staden. Getingbo Gård ligger i hjärtat av detta natursköna landskap och är en idealisk plats att uppleva den svenska naturen på nära håll. Du kan spendera tid med din familj och vänner i en avkopplande och naturnära miljö. Ring oss innan så vi kan ge er ett varmt välkomnande!

Fördelarna med Självplock

Självplock är en trend som blir allt populärare runt om i världen, och det finns många anledningar till det. Här är några av de främsta fördelarna med att plocka dina egna grödor på Getingbo Gård:

 1. Färskhet: När du plockar dina egna grödor kan du vara säker på att de är färska. Du kan välja de bästa och mest mogna frukterna och grönsakerna direkt från plantan.
 2. Hälsa: Att plocka dina egna grödor ger dig möjlighet att äta hälsosamt och näringsrikt. Du kan vara säker på att dina grödor är fria från kemikalier och tillsatser.
 3. Upplevelsen: Självplock ger dig en unik och minnesvärd upplevelse. Det är en rolig aktivitet för hela familjen, och du kan lära dig mer om växter och odling samtidigt som du har kul.
 4. Hållbarhet: Genom att minska transporten av livsmedel från gård till bord minskar du din miljöpåverkan. Du kan vara stolt över att göra ett hållbart val genom att stödja lokala odlingar som Getingbo Gård.

Vad kan du plocka på Getingbo Gård?

Getingbo Gård erbjuder en rad olika grödor som du kan plocka beroende på säsongen. Här är några av de vanligaste grödorna du kan förvänta dig att hitta:

 • Hallon och : Getingbo Gård har även hallonodlingar där du kan plocka de bästa bären.
 • Blåbär: I närheten finns blåbär, perfekt med en skön promenad.
 • Blommor: För de som älskar blommor erbjuder trädgården också en mängd olika perenner och pioner.

Tips för en lyckad självplocksupplevelse

För att få ut det mesta av din självplocksupplevelse på Getingbo Gård, här är några användbara tips:

 1. Kolla öppettiderna: Innan du beger dig till trädgården, se till att du känner till öppettiderna och att trädgården är öppen för självplockning.
 2. Ta med egna behållare: De flesta gårdar uppmuntrar besökare att ta med egna korgar eller behållare för att samla grödor. Det är både mer miljövänligt och praktiskt.
 3. Klä dig rätt: Var beredd på att vara utomhus. Beroende på säsongen kan det vara kallt eller varmt, så klä dig lämpligt och ta med solskydd eller regnkläder om det behövs.
 4. Respektera reglerna: Följ trädgårdens regler och riktlinjer för självplockning. Detta inkluderar att inte slänga skräp och att betala rättvist för de grödor du plockar.
 5. Ha kul: Sist men inte minst, kom ihåg att självplockning är en rolig och avkopplande aktivitet. Njut av stunden med din familj och vänner och skapa fina minnen.

Getingbo Gård i Uppsala är den perfekta platsen för att uppleva självplock i en underbar naturmiljö. Kom och njut av färska och hälsosamma grödor medan du skapar minnen med dina nära och kära. Självplock är inte bara en aktivitet, det är en upplevelse som ger dig en närmare kontakt med naturen och dess skatter. Besök Getingbo Gård och upplev självplock i Uppsala på sitt bästa sätt!

Ni hittar oss även på Facebook som Getingbo Perenner!

Dela nyheten:

Fler Nyheter